Un candidat la conducerea Partidului Laburist cere menţinerea restricţiilor pentru imigranţii români

Marea Britanie trebuie să menţină pentru mai mult timp restricţiile pe piaţa muncii pentru România şi Bulgaria, consideră Ed Balls, ministrul din umbră pentru Educaţie şi candidat la conducerea Partidului Laburist, într-un editorial publicat în ediţia electronică a săptămânalului The Observer.

15 afișări
Imaginea articolului Un candidat la conducerea Partidului Laburist cere menţinerea restricţiilor pentru imigranţii români

Un candidat la conducerea Partidului Laburist cere menţinerea restricţiilor pentru imigranţii români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În timp ce imigraţia netă a scăzut din cauza recesiunii şi va scădea în continuare când Germania şi Franţa vor ridica restricţiile anul viitor, restricţiile temporare (impuse de Marea Britanie) în privinţa imigraţiei din România şi Bulgaria trebuie menţinute - mai mult decât se intenţionează în prezent", scrie Ed Balls.

"Au existat câştiguri economice reale după sosirea unor imigranţi tineri şi sârguincioşi din Europa de Est în ultimii şase ani. Dar aceasta a avut şi un impact direct asupra salariilor, asupra termenilor şi condiţiei prea multor persoane - în comunităţile slab pregătite să se confrunte cu realitatea globalizării", rezultatul fiind un sentiment antieuropean crescut şi partide care cred că pot "sigila" graniţele ţării, a declarat el.

Precizând că nu are nicio îndoială că imigraţia a fost un catalizator al creşterii economice şi al diversităţii culturale a Marii Britanii, Balls a salutat activitatea miniştrilor Imigraţiei Liam Byrne şi Phil Woolas, care au înfiinţat un sistem pe bază de puncte pentru controlarea imigraţiei muncitorilor necalificaţi şi au modificat cerinţele privind obţinerea cetăţeniei, apreciind că a fost o greşeală deschiderea pieţei muncii în 2004, pentru noile ţări membre UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici