Un colonel militar a fost împuşcat în urma confruntărilor cu opoziţia din Venezuela - ministrul Apărării/ Un lider al opoziţiei din Venezuela se află ca "oaspete" în ambasada chiliană din Caracas

Un colonel militar a fost împuşcat marţi în timpul confruntărilor dintre forţele armate loiale preşedintelui Nicolas Maduro şi cele ale opoziţiei pe autostrada Francisco Fajardo, a anunţat pe Twitter ministrul Apărării din Venezuela, Vladimir Padrino, potrivit CNN.

1799 afișări
Imaginea articolului Un colonel militar a fost împuşcat în urma confruntărilor cu opoziţia din Venezuela - ministrul Apărării/ Un lider al opoziţiei din Venezuela se află ca "oaspete" în ambasada chiliană din Caracas

Un colonel militar a fost împuşcat în urma confruntărilor cu opoziţia în Venezuela - ministrul apărării

"Momentan se află în sala de operaţie. Consider că liderii politici din opoziţie sunt responsabili ", a scris Padrino pe Twitter în limba spaniolă.

Alte 52 de persoane au fost rănite în aceste confruntări şi au fost transportate la un spital din Caracas, potrivit lui Magia Santi, preşedintele Centrului Medical Salud Chacao.

Dintre ceile 52 de persoane duse la spital 32 au fost rănite cu gloanţe din cauciuc, iar unul a fost rănit cu o armă de foc şi transferat la centrul de sănătate din apropiere. 16 persoane au suferit leziuni traumatice şi trei prezentau dificultăţi respiratorii.

Ofiţeri guvernamentali au vizitat spitalul pentru a verifica situaţia şi a strânge informaţii, a declarat Santi pentru CNN.

Liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, afirmă că se bucură de susţinerea armatei, dar Administraţia Nicolas Maduro a transmis că a dejucat o tentativă de lovitură de stat de amploare limitată, conform BBC.

"Cetăţeni ai Venezuelei, să ieşim din nou pe străzi pentru a susţine sfârşitul uzurpării puterii de stat (...). Armata naţională a luat decizia corectă, are susţinerea poporului şi apără Constituţia (...)", a transmis Guaido.

Însă Administraţia Nicolas Maduro a transmis că a fost dejucat un complot de amploare limitată. "Informăm poporul din Venezuela că am blocat şi am destructurat un mic grup militar care pregătea o lovitură de stat asupra Constituţiei şi a păcii republicii", a comunicat ministrul Informaţiilor, Jorge Rodríguez.

Unul dintre liderii opoziţiei din Venezuela, Leopoldo Lopez, şi familia sa au fost admişi într-o reşedinţă a ambasadei statului Chile la Caracas, a declarat miercuri ministrul chilian de Externe, printr-un mesaj postat pe Twitter, relatează EFE.

„Lilian Tintori şi fiica sa au intrat ca invitaţi la reşedinţa misiunii noastre diplomatice în Caracas. Cu câteva minute în urmă li s-a alăturat şi soţul acesteia, Leopoldo Lopez, care rămâne cu familia sa în acel loc“, a declarat Ampuero pe Twitter.

Lopez a fost plasat sub arest la domiciliu în 2017, dar şi-a părăsit locuinţa în această dimineaţă.

El a fost ulterior văzut în compania liderului opoziţiei, Juan Guiado, care a fost recunoscut de comunitatea internaţională ca preşedinte legitim al Venezuelei, după ce Guaido a cerut armatei să-l ajute să-l dea jos pe preşedintele Nicolas Maduro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici