Un consilier al lui Viktor Orban a demisionat din cauza discursului "pur nazist" de la Băile Tuşnad. Reacţia premierului Ungariei

  • Unul dintre cei mai vechi colaboratori ai lui Viktor Orban a demisionat după ce premierul ungar s-a pronunţat împotriva devenirii unei "rase mixte".
  • Zsuzsa Hegedus, care îl cunoaşte pe premierul Orban de 20 de ani, a descris discursul ca fiind un "text pur nazist", potrivit presei maghiare.
  • Viktor Orban a reacţionat la demisia acesteia.
8631 afișări
Imaginea articolului Un consilier al lui Viktor Orban a demisionat din cauza discursului "pur nazist" de la Băile Tuşnad. Reacţia premierului Ungariei

Discursul a avut loc sâmbătă la Băile Tuşnad. În cadrul acestuia, Orban a afirmat că popoarele europene ar trebui să fie libere să se amestece între ele, dar că amestecul cu non-europeni a creat o "rasă mixtă" şi că aceste ţări "nu mai sunt naţiuni".

Opiniile anti-migraţie ale lui Viktor Orban sunt bine cunoscute, dar pentru Zsuzsa Hegedus discursul de sâmbătă a depăşit o limită.

"Nu ştiu cum de nu aţi observat că discursul pe care l-aţi ţinut este un text pur nazist demn de Joseph Goebbels", a scris ea în scrisoarea de demisie. Goebbels a fost şeful ministerului de propagandă al lui Adolf Hitler, conform BBC.

Răspunsul lui Viktor Orban

"Nu poţi fi serioasă când mă acuzi de rasism după douăzeci de ani de colaborare. Ştii cel mai bine că guvernul meu urmează o politică de toleranţă zero când vine vorba de antisemitism şi rasism în Ungaria", i-a scris premierul Viktor Orbán lui Zsuzsa Hegedüs în scrisoarea oficială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici