Un cutremur puternic s-a produs în Indonezia, fără a declanşa o alertă de tsunami

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 7, s-a produs duminică în largul arhipelagului Molucelor, în estul Indoneziei, însă nici o alertă de tsunami nu a fost declanşată, au anunţat seismologii.

19 afișări
Imaginea articolului Un cutremur puternic s-a produs în Indonezia, fără a declanşa o alertă de tsunami

Un cutremur puternic s-a produs în Indonezia, fără a declanşa o alertă de tsunami (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform Institutului de geofizică american (USGS), seismul a avut magnitudinea 6,4.

Cutremurul s-a produs la ora locală 07.47 (00.47, ora României), la circa 132 de kilometri sud-est de Labuha, în provincia Molucelor de Nord, la o adâncime de 56 de kilometri, a precizat Agenţia indoneziană de Meteorologie şi geofizică.

"Nici o victimă nu a fost semnalată pentru moment. Mişcările telurice au fost resimţite în mai multe locuri, dar acestea nu au fost de intensitate mare", a declarat directorul tehnic al agenţiei.

Indonezia se află pe "Cercul de Foc" al Pacificuului, unde activitatea vulcanică şi seismică este foarte puternică. Peste 1.000 de persoane au fost ucise de un seism cu magnitudinea 7,6 care a afectat insula Sumatra în septembrie 2009.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici