Un deputat italian denunţă "nazismul nord-european", pledând pentru retragerea Italiei din zona euro

Alessandro Di Battista, un deputat din cadrul partidului populist italian Mişcarea Cinci Stele (M5S), propune ieşirea Italiei din zona euro, denunţând "nazismul" nord-european care ar conduce piaţa comunitară, informează Corriere della Sera, în ediţia online.

620 afișări
Imaginea articolului Un deputat italian denunţă "nazismul nord-european", pledând pentru retragerea Italiei din zona euro

Un deputat italian denunţă "nazismul nord-european", pledând pentru retragerea Italiei din zona euro (Captura video)

"Tot ceea ce ne spun că s-ar putea întâmpla dacă părăsim zona euro se întâmplă deja", a declarat Alessandro Di Battista, deputat al formaţiunii antisistem Mişcarea Cinci Stele.

"Euro nu este moneda noastră. De fapt, moneda actuală este marca, nu euro", a insistat Di Battista.

"Trebuie să părăsim nazismul central şi nord-european care va produce mereu sclavi în dauna ţărilor sud-europene", a cerut Di Battista.

Întrebat dacă simpatizează partidul de extremă-stânga Syriza, aflat la guvernare în Grecia, Di Battista a explicat: "Noi dialogăm cu toată lumea, dar mişcarea Syriza nu va realiza niciodată obiectivele din programul politic dacă Grecia va rămâne în zona euro".

Mişcarea populistă antisistem M5S colectează semnături pentru organizarea unui referendum pe tema retragerii Italiei din zona euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici