Un deputat ucrainean propune ca viaţa să devină insuportabilă în Donbas, dând exemplu Transnistria

Ucraina ar trebui să se folosească de experienţa dată de "blocada" impusă Transnistriei şi să încerce să creeze condiţii de viaţă insuportabile în regiunea Donbas pentru a determina populaţia din Doneţk şi Lugansk să părăsească treptat aceste oraşe, a declarat un deputat din Rada Supremă de la Kiev.

2739 afișări
Imaginea articolului Un deputat ucrainean propune ca viaţa să devină insuportabilă în Donbas, dând exemplu Transnistria

Un deputat ucrainean propune ca viaţa să devină insuportabilă în Donbas, dând exemplu Transnistria

Potrivit deputatului Vitaly Koupry, care a făcut aceste declaraţii la o emisiune televizată, autorităţile ucrainene ar trebui să izoleze în totalitate regiunea Donbas, astfel încât viaţa să devină insuportabilă şi populaţia locală să părăsească zona, relatează agenţia DONI Press.

"Amintiţi-vă de Transnistria, câte persoane locuiau acolo? 800.000, şi doar 200.000 au rămas - populaţia a fost redusă de patru ori. Populaţia activă, prorusă, a părăsit (n.r. regiunea). Înţelegeţi ce vreau să spun? Dacă facem acest lucru cum trebuie luând măsuri eficiente, încetând activităţile de comerţ şi impunând o blocadă, nu vor rămâne două milioane de oameni aici. În Ucraina, îi vom susţine pe toţi cei care au nevoie şi vor rămâne doar cei iraţionali", a declarat Koupry.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici