Un german a fost arestat în cazul furtului de tablouri din Olanda

Poliţia germană a arestat un suspect în legătură cu furtul de tablouri comis în octombrie în Muzeul Kunsthal din Rotterdam. Procurorii din Koln susţin că suspectul încerca să şantajeze Fundaţia Triton, care deţinea şase dintre tabourile furate.

234 afișări
Imaginea articolului Un german a fost arestat în cazul furtului de tablouri din Olanda

Un german a fost arestat în cazul furtului de tablouri din Olanda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fundaţia împrumutase tablourile Muzeului Kunsthal pentru o expoziţie.

Suspectul este un cetăţean german în vârstă de 46 de ani, informează site-ul olandez DutchNews.nl.

Trei români sunt cercetaţi în România în cazul furtului tablourilor, iar o româncă a fost arestată la Rotterdam.

Procurorii DIICOT au cerut joi Judecătoriei Sectorului 5 emiterea unui mandat de arestare în lipsă, pentru 30 de zile, pe numele unei a patra persoane suspectate în cazul furtului de tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam. Surse judiciare au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au transmis Judecătoriei Sectorului 5 o propunere de arestare preventivă a unei persoane suspectate în dosarul furtului de tablouri din Olanda, în care sunt arestaţi Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici