Important membru ISIS, arestat la Istanbul. A fost mâna dreaptă a fostului lider Abu Bakr al-Baghdadi

  • Afganul, considerat a fi mâna dreaptă a fostului lider Abu Bakr al-Baghdadi, a fost arestat de poliţie la Istanbul.
  • Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis în 2019 într-un raid efectuat de forţele speciale americane.
  • Turcia a intensificat lupta împotriva ISIS, care a organizat mai multe atacuri în ţară.
3838 afișări
Imaginea articolului Important membru ISIS, arestat la Istanbul. A fost mâna dreaptă a fostului lider Abu Bakr al-Baghdadi

Un Important membru ISIS, arestat la Istanbul.A fost mâna dreaptă a fostului lider Abu Bakr al-Baghdadi

Un important membru al grupului Stat Islamic, considerat a fi mâna dreaptă a fostului lider Abu Bakr al-Baghdadi, a fost arestat de poliţie la Istanbul, a informat presa locală duminică (2 mai), notează Le Figaro.
 
Ofiţerii de poliţie l-au capturat pe acest afgan, care poartă numele de cod „Basim”, în timpul unui raid în districtul Atasehir, în partea asiatică a oraşului.
 
Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis în 2019 într-un raid efectuat de forţele speciale americane cu ajutorul luptătorilor kurzi din provincia siriană Idlib, în ​​nord-vestul Siriei.
 
Presa turcă a raportat că Basim l-a ajutat pe al-Baghdadi să se ascundă în Idlib. El a fost, de asemenea, responsabil cu „aripa militară” a grupului jihadist. „Basim” a ajuns la Istanbul cu un paşaport fals şi o carte de identitate tot falsă. Potrivit agenţiei de ştiri DHA, arestarea sa a avut loc pe 28 aprilie.
 
Turcia a intensificat lupta împotriva ISIS, care a organizat mai multe atacuri în ţară, inclusiv pe cel petrecut într-un club de noapte din Istanbul care a ucis 39 de persoane în 2017.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici