Un joc video a deranjat Kremlinul, iar acum va suporta consecinţele. Peskov: „Este inacceptabil”. Reacţia companiei acuzate

  • Kremlinul a adus acuzaţii împotriva unui dezvoltator de jocuri video ucrainean
  • În jocul „Strategic Mind: Blitzkrieg”, Adolf Hitler celebrează triumful unui al Doilea Război Mondial fictiv chiar în centrul Moscovei
  • Compania ucraineană Starni Games respinge acuzaţiile
3142 afișări
Imaginea articolului Un joc video a deranjat Kremlinul, iar acum va suporta consecinţele. Peskov: „Este inacceptabil”. Reacţia companiei acuzate

Dimitri Peskov şi Vladimir Putin

Jocul „Strategic Mind: Blitzkrieg”, dezvoltat de compania ucraineană Starni Games, le permite jucătorilor să preia comanda unei armate germane în timpul unui al Doilea Război Mondial virtual.

Există mai multe scenarii posibile, în funcţie de deciziile luate de jucători, iar unul dintre acestea a deranjat extrem de tare Kremlinul. Adolf Hitler apare în timpul unei parade cu tancuri şi avioane în cinstea victoriei armatei naziste, iar totul se petrece chiar în centrul Moscovei.

„Nu putem decât să ne exprimăm regretul enorm că acest joc este disponibil în ţara noastră, mai ales în anul în care celebrăm 75 de ani de la victorie. Pentru noi, acest joc nu e nimic altceva decât propagandă nazistă. Este inacceptabil”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei de presă Reuters.

Kremlinul solicită autorităţilor ruse să ia toate măsurile necesare pentru a opri comercializarea acestui joc. Un senator rus a oferit, la rândul lui, un „scenariu” posibil: deschiderea unui dosar penal împotriva creatorilor jocului.

Starni Games respinge însă acuzaţiile, spunând că nu „încercăm să glorificăm nazismul”. Compania a postat un mesaj pe Reddit: „Am creat un joc istoric cu posibilităţi de istorie alternativă: dacă jucătorul pierde, trupele sovietice ocupă Reichstag-ul, iar dacă acesta câştigă, trupele germane ocupă Moscova.” Ucrainenii susţin că personajul Hitler nu este prezentat într-o lumină favorabilă.

Rusia urma să celebreze victoria sovietică împotriva naziştilor pe 9 mai, cu o paradă miitară. Preşedintele Vladimir Putin a fost nevoit să amâne evenimentul până pe 24 iunie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici