Un jucător de rugby italian de culoare a primit cadou de Crăciun de la colegi o banană stricată

Un jucător italian de rugby de culoare şi-a acuzat miercuri colegii de echipă de rasism, după ce aceştia i-au oferit o "banană stricată" în timpul unui schimb de cadouri anonime tip "Secret Santa".

860 afișări
Imaginea articolului Un jucător de rugby italian de culoare a primit cadou de Crăciun de la colegi o banană stricată

FOTO Twitter

Cherif Traore a scris pe Instagram că a primit cadoul nedorit, în interiorul unei pungi de gunoi, în timpul unei cine de Crăciun cu colegii de la Benetton Treviso.

"În afară de faptul că mi s-a părut un gest jignitor, ceea ce m-a durut cel mai mult a fost să văd că majoritatea colegilor mei de echipă care erau prezenţi râdeau. Ca şi cum totul ar fi fost normal", a spus el.

"Nu am dormit toată noaptea", a adăugat jucătorul de 28 de ani, citat de Reuters.

Traore s-a născut în Guineea, dar trăieşte în Italia de la vârsta de şapte ani. El joacă pe postul de pilier la clubul Treviso din nordul ţării şi la echipa naţională a Italiei.

El a declarat că, în mod normal, nu reacţionează la "glumele rasiste" pentru a nu-şi face duşmani.

"Am decis să nu tac de data aceasta pentru a mă asigura că astfel de episoade nu se vor mai repeta", a spus el, adăugând că un astfel de comportament ar fi "condamnat serios în afara Italiei".

Benetton Rugby a precizat într-un comunicat că "a condamnat întotdeauna cu cea mai mare fermitate orice manifestare de rasism şi/sau formă de discriminare", iar incidentul în care a fost implicat Traore "nu are nimic de-a face cu sportul".

Aceasta a adăugat că va susţine întotdeauna "respectarea oamenilor, a culturii, a etniei, a credinţei şi a demnităţii lor".

Ulterior, clubul a precizat că întreaga echipă a fost convocată la o şedinţă în care jucătorii şi-au prezentat scuzele faţă de Traore, care le-a acceptat.

Traore a declarat într-un comuncat al clubului că darul a fost un act de "idioţenie" din partea unui singur coechipier.

"Am apreciat şi am acceptat scuzele sale şi ale întregii echipe".

Au existat numeroase incidente în care sportivii de culoare din Italia au fost victime ale unor abuzuri rasiste.

În fotbal, jucătorii de culoare sunt în mod obişnuit huiduiţi de fani, în timp ce în octombrie Paola Egonu, o jucătoare de volei de culoare, a anunţat că ia o pauză de la echipa naţională a Italiei în urma unor comentarii care îi pun la îndoială naţionalitatea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rugby,
rasism,
banană

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici