Un jurnalist rus a murit după ce a fost rănit în estul Ucrainei

Un jurnalist rus, Igor Korneliuk, care a fost rănit într-un bombardament în apropiere de Lugansk, în estul Ucrainei, a decedat în timpul intervenţiei chirurgicale la care a fost supus, a declarat un medic pentru Russia Today.

251 afișări
Imaginea articolului Un jurnalist rus a murit după ce a fost rănit în estul Ucrainei

Un jurnalist rus a murit după ce a fost rănit în estul Ucrainei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Korneliuk, reporter pentru postul de televiziune Rossiia, era în stare gravă. El a fost rănit în urma unui bombardament asupra unui punct de control din apropiere de satul Mirni, din estul Ucrainei, relatează Russia Today în pagina electronică.

Un localnic care a fost martor la atac a declarat că o mină ar fi explodat chiar lângă un grup de jurnalişti din care făcea parte şi echipa Rossiia.

"Spitalul nostru primeşte mulţi răniţi, în timp ce bombardamentul continuă", a declarat un medic pentru Russia Today, prin telefon.

Regiunile Doneţk şi Lugansk, situate în estul Ucrainei, sunt devastate din martie de o insurgenţă armată prorusă. Armata ucraineană desfăşoară aici din 13 aprilie o operaţiune militară care s-a soldat deja cu 300 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici