Un mitropolit ortodox grec ameninţă cu excomunicarea deputaţilor care susţin parteneriate civile gay

Un cleric ortodox elen de rang înalt avertizează că îi va excomunica din Biserică pe parlamentarii care vor susţine legalizarea parteneriatelor civile între persoanele de acelaşi sex, denunţând perpetuarea "păcatului grav al sodomiei".

167 afișări
Imaginea articolului Un mitropolit ortodox grec ameninţă cu excomunicarea deputaţilor care susţin parteneriate civile gay

Un mitropolit ortodox grec ameninţă cu excomunicarea deputaţilor care susţin parteneriate civile gay (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Într-un comunicat de nouă pagini emis miercuri, Mitropolitul Serafim al Pireului a denunţat "eforturile de a transforma într-o aparentă normalitate păcatul grav al homosexualităţii, sodomiei, pedofiliei, relaţiilor trupeşti nefireşti", relatează site-ul publicaţiei Ekathimerini.

"Orice altă relaţie în afară de cea dintre un bărbat şi o femeie este o anomalie, o situaţie contra naturii care nu se întâlneşte nici măcar la animale", argumentează Mitropolitul Serafim.

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a condamnat Grecia, în octombrie, pentru lipsa parteneriatelor civile între persoane de acelaşi sex.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici