Un nou Guvern a fost format în Siria

Un nou Guvern, condus de fostul ministru al Agriculturii Riad Hijab, a fost format sâmbătă în Siria, a anunţat televiziunea publică siriană, la peste o lună şi jumătate de la alegerile legislative boicotate de opoziţie.

350 afișări
Imaginea articolului Un nou Guvern a fost format în Siria

Un nou Guvern a fost format în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Bashar al-Assad a promulgat un decret privind componenţa noului Guvern în care ministrul Afacerilor Interne Walid Muallem şi cel de Interne Mohammad Ibrahim al-Shaar îşi păstrează funcţiile, precizează televiziunea.

Ministrul Apărării Daoud Rajha, în vârstă de 64 de ani, aflat în funcţie din august, îşi păstrează, de asemenea, postul. El face parte dintre persoanele sancţionate de Statele Unite, care denunţă reprimarea foarte violentă de către regimul sirian a mişcării de contestare.

Assad l-a desemnat la 6 iunie pe Riad Hijab să formeze un nou guvern după alegerile legislative din mai, calificate drept o "mascaradă" de opoziţie şi ţările occidentale care denunţă reprimarea revoltei de către forţele siriene.

De la începutul revoltei, în martie 2011, violenţele au provocat moartea a peste 15.000 de persoane în Siria, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici