Un organism global de standardizare aprobă un nou cod comercial pentru vânzătorii de arme de foc

Un organism internaţional de standardizare a aprobat crearea unui nou cod comercial pentru comercianţii cu amănuntul de arme de foc, a declarat vineri un reprezentant al acestuia, în urma presiunilor exercitate de activişti care susţin că acesta va ajuta la depistarea achiziţiilor suspecte de arme.

805 afișări
Imaginea articolului Un organism global de standardizare aprobă un nou cod comercial pentru vânzătorii de arme de foc

În cadrul unei reuniuni din această săptămână, un subcomitet al Organizaţiei Internaţionale pentru Standardizare a aprobat un „cod de categorie comercială” pentru magazinele de arme de foc, a declarat o purtătoare de cuvânt, citată de Reuters.

Decizia luată de organizaţia non-profit cu sediul la Geneva a fost mult timp căutată de susţinătorii unei reglementări mai stricte a armelor de foc, printre care se numără senatorul american Elizabeth Warren şi alţi democraţi. Ea deschide calea pentru ca băncile care procesează plăţile comercianţilor de arme să decidă dacă vor atribui noile coduri comercianţilor, se arată într-un material realizat exclusiv de Reuters.

Codurile au fost solicitate organismului elveţian cunoscut sub numele de ISO de către Amalgamated Bank din New York, care se autodefineşte ca fiind un creditor şi investitor responsabil din punct de vedere social.

Activiştii spun că aceste coduri vor facilita raportarea de către bănci a achiziţiilor suspecte. Unii activişti pentru drepturile armelor de foc se temeau că noile coduri ar putea duce la o supraveghere neautorizată.

Împuşcăturile în masă din acest an, inclusiv un atac violent în Texas, în urma căruia au fost ucişi 19 copii şi doi profesori, au dus la o dezbatere continuă şi de lungă durată în SUA privind controlul armelor de foc.

Mai multe fonduri de pensii americane de top au prezentat rezoluţii ale acţionarilor prin care cereau companiilor de plăţi să se pronunţe în această problemă.

Un reprezentant al Mastercard Inc a declarat că, în urma aprobării ISO, „ne concentrăm acum asupra modului în care va fi implementată de comercianţi şi de băncile lor, deoarece continuăm să sprijinim achiziţiile legale în reţeaua noastră, protejând în acelaşi timp confidenţialitatea şi deciziile titularilor de carduri individuale”.

Reprezentanţii Amalgamated Bank şi cei ai American Express şi Visa nu au transmis comentarii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici