Un organizator al bannerului cu inscripţia "Viaţa albilor contează " de la un meci din Premier League spune că poliţia i-a oferit protecţie

  • Un bărbat care a declarat că a organizat luni „White Lives Matter Burnley”, în care o aeronavă a transportat luni un banner cu aceste cuvintele la un meci din Premier League, a spus că poliţia i-a oferit protecţie.
  • Jake Hepple, un susţinător al lui Burnley a declarat că 60 de persoane au contribuit la banner şi la închirierea avionului, care a costat 600 de lire sterline în total, relatează The Guardian.
922 afișări
Imaginea articolului Un organizator al bannerului cu inscripţia "Viaţa albilor contează " de la un meci din Premier League spune că poliţia i-a oferit protecţie

Un organizator al bannerului cu inscripţia "Viaţa albilor contează " de la un meci din Premier League spune că poliţia i-a oferit protecţie

El a declarat pentru Daily Mail că a condus luni la Manchester împreună cu doi prieteni pentru a filma aeronava în timp ce aceasta a zburat pe stadionul Etihad, la scurt timp după ce jucătorii din Manchester City şi Burnley au îngenuchiat în sprijinul mişcării Black Lives Matter.

„Susţin acest banner şi ceea ce spune 100%. Nu-mi pare deloc rău şi nu îmi este ruşine pentru ce am făcut ”, a spus el.

Hepple, în vârstă de 24 de ani, a insistat că nu este rasist, spunând: „Ştiu că oamenii încearcă să mă facă să fie unul, dar nu sunt. Am o mulţime de prieteni negri şi asiatici, iar acest banner a fost de fapt inspirat din mişcarea Black Lives. Nu încercam să jignim mişcarea sau oamenii negri. Cred că este important să recunoaştem şi faptul că vieţile albe contează. Asta am încercat să spunem".

Hepple a spus că a fost vizitat marţi de poliţişti, care i-au spus că nu a comis nicio infracţiune şi i-au oferit protecţie în cazul în care cineva ar încerca să îi pună integritatea în pericol. Poliţia nu a comentat afirmaţiile.

O companie din Burnley a declarat că prietena lui Hepple, Megan Rambadt, a postat materiale rasiste pe un canal de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici