Un partid grec ameninţă că se va retrage din Guvern dacă Parlamentul va vota acordul cu Macedonia

Ministrul grec al Apărării Panos Kammenos a ameninţat că îşi va retrage membrii partidului ANEL din Guvern dacă acordul privind numele fostei republici iugoslave va fi votată în Parlament, relatează site-ul EUObserver.com.

147 afișări
Imaginea articolului Un partid grec ameninţă că se va retrage din Guvern dacă Parlamentul va vota acordul cu Macedonia

Un partid grec ameninţă că se va retrage din Guvern dacă Parlamentul va vota acordul cu Macedonia

"Nu voi permite acestei înţelegeri să meargă mai departe", a declarat acesta.

Parlamentarii greci vor aproba sau vor respinge înţelegerea cu Macedonia în luna septembrie.

Premierul Macedoniei, Zoran Zaev, a anunţat în luna iunie că a ajuns la un acord cu Grecia privind numele ţării sale, care se va numi "Republica Macedonia de Nord", punând capăt unei dispute cu Atena care împiedica Skopje să adere la Uniunea Europeană şi NATO.

Aderarea Macedoniei la UE şi NATO, a fost blocată până recent de Grecia, care a refuzat să accepte numele ţării, considerând că reprezintă o revendicare teritorială pentru una din regiunile sale nordice, care poartă acelaşi nume. La sfărşitul lunii iunie, miniştrii europeni şi-au exprimat sprijinul pentru Albania şi Macedonia, privind demararea negocierilor de aderare la UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici