Un român a incendiat o Biblie, la Roma, în timpul slujbei oficiate de Papa Benedict

Un român care pare să aibă probleme psihice a dat foc unei Biblii în Piaţa "San Pietro" din Roma, în timpul unei slujbe de canonizare oficiată duminică de Papa Benedict al XVI-lea, informează La Repubblica, în ediţia online.

484 afișări

Românul a escaladat o balustradă şi a urcat într-o zonă interzisă, pe o latură a Basilicii San Pietro din Roma. Oamenii care asistau la o slujbă de canonizare a trei noi sfinţi oficiată de Papa Benedict au fost nevoiţi să vadă cum românul a dat foc unui exemplar al Bibliei.

Un cardinal a încercat să îl oprească pe român să escaladeze balustrada şi să incendieze Sfânta Scriptură, dar nu a reuşit. Românul a fost imobilizat şi îndepărtat de autorităţi după aproape 30 de minute de la producerea incidentului.

Autorităţile de la Vatican anchetează incidentul, dar se pare că românul este un dezechilibrat psihic care a recurs la gesturi similare în trecut.

Românul susţine că voia să transmită un apel pentru combaterea terorismului, el fiind arestat imediat după incident.

"În timpul slujbei de canonizare, o persoană dezechilibrată psihic a reuşit să urce pe o anexă a Basilicii San Pietro, escaladând o balustradă. A rămas acolo circa 30 de minute, până la încheierea slujbei de canonizare. A atras atenţia asupra sa dând foc unei Biblii", a explicat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi.

"Este clar că avem de-a face cu o persoană dezechilibrată psihic. După ce a fost audiat de agenţi ai Jandarmeriei de la Vatican şi de un funcţionar al ambasadei României, a spus că avea de comunicat nişte mesaje lumii, în special despre combaterea terorismului", precizează părintele Lombardi.

Autorul incidentului este românul Iulian Jugărean, care este în prezent în stare de arest.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici