Unii dintre străinii arestaţi în timpul protestelor violente din Grecia au spus că au fost plătiţi

Unii dintre cetăţenii străini arestaţi recent în cursul protestelor violente din Grecia le-au spus autorităţilor că au fost plătiţi să participe la revolte, au declarat poliţişti citaţi de Kathimerini în ediţia electronică.

2868 afișări
Imaginea articolului Unii dintre străinii arestaţi în timpul protestelor violente din Grecia au spus că au fost plătiţi

Unii dintre străinii arestaţi în timpul protestelor violente din Grecia au spus că au fost plătiţi (Imagine: HEPTA/Mediafax Foto)

Proteste violente au avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în Piaţa Syntagma din centrul Atenei, în timp ce parlamentarii votau un nou pachet de măsuri de austeritate cerute de creditorii internaţionali.

Douăsprezece persoane au fost reţinute pentru pagube provocate la o staţie de metrou, iar alte 14 au fost arestate în faţa Parlamentului, unde protestatarii au aruncat cocteiluri Molotov şi bucăţi de marmură, în timp ce poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene.

Din totalul persoanelor arestate, 14 sunt cetăţeni străini, respectiv patru germani, trei polonezi, doi francezi, un australian, un ucrainean, un olandez, un italian şi un albanez.

Ofiţeri de poliţie greci au declarat însă că au mai existat şi alte cazuri recente de cetăţeni străini arestaţi în timpul violenţelor din Atena, aceştia spunându-le autorităţilor că au fost plătiţi să participe.

Poliţia a precizat că un sirian, un pakistanez şi un georgian au fost arestaţi în timpul ciocnirilor violente de la 5 iulie, după referendumul privind măsurile de austeritate cerute de creditorii Greciei.

În opinia ofiţerilor, numărul mare de străini printre protestatari se datorează legăturilor dintre anarhiştii greci şi grupări din alte ţări europene, precum şi imigranţilor care se alătură protestelor.

Unii dintre străinii arestaţi pentru violenţe au spus poliţiei că au fost plătiţi câte 20-30 de euro pentru a participa, a declarat un oficial din Ministerul Protecţiei Civile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici