Unităţi speciale din Franţa, SUA şi Marea Britanie efectuează operaţiuni secrete în Libia

Unităţi ale forţelor speciale franceze, britanice şi americane efectuează operaţiuni antiteroriste secrete pe teritoriul Libiei, vizând poziţii ale organizaţiei fundamentaliste sunnite Stat Islamic, afirmă surse citate de cotidianul Le Monde.

5103 afișări
Imaginea articolului Unităţi speciale din Franţa, SUA şi Marea Britanie efectuează operaţiuni secrete în Libia

Unităţi speciale din Franţa, SUA şi Marea Britanie efectuează operaţiuni secrete în Libia

Conform surselor citate, operaţiunile speciale franceze în Libia sunt coordonate de Direcţia Generală pentru Siguranţa Externă (DGSE).

Sursele franceze au explicat că raidul aerian american efectuat pe 19 februarie în nordul Libiei a fost în coordonare cu Franţa şi Marea Britanie.

Se pare că Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie efectuează o serie de operaţiuni militare secrete în Libia, în principal raiduri aeriene punctuale, dar şi misiuni terestre.

Avioane militare americane au atacat, pe 19 februarie, o clădire din localitatea Sabratha, situată la circa 60 de kilometri vest de Tripoli, în apropierea frontierei cu Tunisia. Bombardamentul american s-a soldat cu moartea a 40 de militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic. Conform unor surse citate de NYT, ţinta raidului aerian a fost Noureddine Chouchane, un terorist care a organizat numeroase atentate în Tunisia. Noureddine Chouchane este acuzat că a organizat două atentate de amploare în Tunisia în 2015 - atacul care a vizat în martie Muzeul Bardo din Tunis, soldat cu 22 de morţi, şi atacul din staţiunea estivală Sousse, soldat cu 38 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici