Uniunea Europeană a prelungit până în 2016 misiunea în Kosovo

Uniunea Europeană a prelungit joi, până în 2016, mandatul Misiunii de poliţie şi justiţie Eulex, care vizează, de doi ani, consolidarea instituţiilor şi statului de drept în Kosovo.

111 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană a prelungit până în 2016 misiunea în Kosovo

Uniunea Europeană a prelungit până în 2016 misiunea în Kosovo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Misiunea se va concentra pe consolidarea capacităţilor în Kosovo, pe securitate şi pe aplicarea acordurilor încheiate în cadrul dialogului între Belgrad şi Priştina", precizează Uniunea Europeană.

Misiunea Eulex va avea şi rolul de accelerare a transferului atribuţiilor instituţiilor locale în domeniile justiţiei.

Lansată în 2008, la câteva luni după proclamarea independenţei Kosovo, Eulex are aproximativ 2.000 de membri locali şi internaţionali din cele 28 de state UE, precum şi din Canada, Statele Unite şi Elveţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici