Ursula von der Leyen, avertisment împotriva comportamentului INCORECT faţă de statele estice din UE/ Ce spune despre amânarea Brexit

Ursula von der Leyen, viitorul preşedinte al Comisiei Europene, a avertizant împotriva comportamentului incorect faţă de statele membre UE care se află în est, relatează site-ul agenţiei Dpa.

7688 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen, avertisment împotriva comportamentului INCORECT faţă de statele estice din UE/ Ce spune despre amânarea Brexit

Ursula von der Leyen, avertisment împotriva comportamentului INCORECT faţă de statele estice din UE/ Ce spune despre amânarea Brexit

"În centrul şi estul Europei, multe state au sentimentul că nu sunt acceptate complet", a declarat von der Leyen.

Aceasta a adăugat că sancţiunile financiare ar fi "ultima soluţie" împotriva unui stat membru.

"Trebuie să învăţăm că întregul stat de drept este scopul nostru, însă nimeni nu este perfect", a mai afirmat Leyen.

O amânare pentru Brexit

Ursula von der Leyen, viitorul preşedinte al Comisiei Europene, a declarat că este dispusă să ofere o amânare pentru Brexit, dacă Administraţia de la Londra oferă motive întemeiate, menţionând că un Brexit ordonat este esenţial pentru viitorul relaţiilor bilaterale, relatează Reuters.

„Nu ne dorim un Brexit dur. Această opţiune nu este bună pentru nicio parte. Avem un acord de ieşire bun”, a declarat Ursula von der Leyen, cu referire la Acordul negociat de oficialii europeni cu prim-ministrul britanic Theresa May.

Acordul negociat de Theresa May a fost respins de ambii candidaţi pentru preluarea funcţiei de prim-ministru al Marii Britanii.

„Dacă prietenii noştri britanici au motive întemeiate pentru o amânare, sunt deschisă la această variantă”, a adăugat viitorul preşedinte al Comisiei Europene.

De asemenea, Ursula von der Leyen a transmis că va aştepta alegerea viitorului prim-ministru al Marii Britanii pentru iniţierea discuţiilor pe acest subiect.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Boris Johnson, candidatul favorit pentru preluarea funcţiei de prim-ministru al Marii Britanii a anunţat că doreşte să încheie un acord cu Uniunea Europeană, dar este pregătit să părăsească Blocul comunitar la data de 31 octombrie şi fără un acord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici