Ursula von der Leyen spune că îşi doreşte ca Ucraina să adere la UE: "Avem multe multe subiecte în care lucrăm foarte strâns împreună"

  • Ucraina este "una dintre noi şi o vrem în Uniunea Europeană", a declarat Ursula von der Leyen într-un interviu pentru Euronews.
  • "Avem multe multe subiecte în care lucrăm foarte strâns împreună. Sunt (ucrainienii) unii dintre noi şi îi vrem Uniunea Europeană."
4675 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen spune că îşi doreşte ca Ucraina să adere la UE: "Avem multe multe subiecte în care lucrăm foarte strâns împreună"

Ursula von der Leyen spune că îşi doreşte ca Ucraina să adere la UE: "Avem multe multe subiecte în care lucrăm foarte strâns împreună"

Declaraţiie Ursulei von der Leyen vin după ce preşedintele ucrainean, Volodomir Zelenski a cerut sâmbătă ca ţara să fie primită în Uniunea Europeană şi la câteva ore după ce UE a decis, pentru prima dată în istoria sa, să furnizeze arme unei ţări aflate în război.

Totuşi, în interviu preşedintele Comisie Europene nu a dat şi o perspectivă de timp pentru o aderare a Ucrainei.

Vocile care cer o aderare a Ucrainei la UE au crescut în intesitate. Într-un interviu acordat pentru POLITICO, premierul slovac a criticat bombardamentele Rusiei asupra civililor din Ucraina şi a făcut presiuni pentru crearea unui drum special spre aderarea la UE pentru Kiev.

Europa funcţionează acum într-o nouă paradigmă în care Ucrainei ar trebui să i se ofere o "cale specială" de integrare, a declarat Eduard Heger.

Cu toate acestea, decizia de a adăuga noi ţări la UE aparţine ţărilor membre deja stabilite, care nu sunt întotdeauna de acord cu opiniile Comisiei şi care au blocat negocierile de aderare din cauza unor conflicte bilaterale cu candidaţii. Ucraina nu este încă un candidat oficial la negocierile de aderare la UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici