Viaţa unei fetiţe de doi ani din Marea Britanie a fost salvată mulţumită unei inimi imprimate în 3D

O fetiţă în vârstă de doi ani din Marea Britanie care s-a născut cu o afecţiune gravă la inimă a fost supusă unei operaţii care i-a salvat viaţa mulţumită unei imprimante 3D.

657 afișări
Imaginea articolului Viaţa unei fetiţe de doi ani din Marea Britanie a fost salvată mulţumită unei inimi imprimate în 3D

Viaţa unei fetiţe de doi ani din Marea Britanie a fost salvată mulţumită unei inimi imprimate în 3D (Imagine: captură video)

 

Afecţiunea Minei, în vârstă de doi ani, consta într-o gaură aflat între două compartimente ale inimii, dar doctorii au putut folosi o imprimantă 3D pentru a crea un model care să-i ajute pe chirurgi să planifice operaţia reuşită, relatează BBC, după ce mama ei şi un medic au vorbit despre cazul fetiţei la o emisiune a postului britanic de televiziune.

"Avea 50 la sută şanse de viaţă", a povestit mama ei, Natasha. "Se îmbolnăvea frecvent, nu lua deloc în greutate, dormea tot timpul, nu se trezea aproape deloc."

Potrivit medicului invitat, Tarique Hussain, cadrele medicale au putut folosi imprimanta şi radiografiile pentru a crea un model suficient de apropiat de inima fetiţei, care s-a dovedit de un ajutor crucial pentru chirurgi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici