Vicepreşedintele CDU îl acuză pe Boris Johnson de blocarea negocierilor pe tema Brexit

Michael Fuchs, vicepreşedinte al partidului cancelarului german Angela Merkel, CDU, a afrimat, marţi, că Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, blochează negocierile pentru Brexit, împiedicând-o pe Theresa May să facă o ofertă mai generoasă pentru părăsirea UE, potrivit The Telegraph.

390 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele CDU îl acuză pe Boris Johnson de blocarea negocierilor pe tema Brexit

Vicepreşedintele CDU îl acuză pe Boris Johnson de blocarea negocierilor pe tema Brexit

Într-un interviu acordat pentru BBC Radio Four, Fuchs a declarat că Boris Johnson o împiedică pe Theresa May să facă o ofertă mai generoasă Uniunii Europene pentru părăsirea Blocului comunitar.

”Ştiu că sunt probleme interne. Orice ar oferi May, Boris Johnson spune că este prea mult. Influenţa lui pare destul de puternică”, a afirmat vicepreşedintele CDU, adăugând că Theresa May se confruntă cu probleme în interiorul Partidului Conservator.

Fuchs şi-a motivat atitudinea critică, afirmând că nu poate accepta declaraţiile lui Johnson, care a precizat că Londra nu trebuie să plătească niciun euro pentru Brexit.

Recent, ministrul britanic de Externe a declarat că ”în Marea Britanie suntem de părere că este timpul să demarăm aceste negocieri (...) să începem o discuţie serioasă despre viitor şi despre noua relaţie, parteneriatul special şi profund pe care sperăm să-l construim", însă nu a făcut nicio referire cu privire la posibilele disensiuni între el şi premierul May.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici