Vicepreşedintele Egiptului: Apelul la plecarea lui Hosni Mubarak este un "apel la haos"

Un apel al mişcării de contestare la plecarea imediată a preşedintelui Hosni Mubarak este un "apel la haos", a declarat vicepreşedintele egiptean Omar Suleiman, într-un interviu acordat joi televiziunii naţionale.

26 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele Egiptului: Apelul la plecarea lui Hosni Mubarak este un "apel la haos"

Vicepreşedintele Egiptului: Apelul la plecarea lui Hosni Mubarak este un "apel la haos" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat despre noile manifestaţii prevăzute pentru vineri de opoziţie, Suleiman a declarat că plecarea preşedintelui Hosni Mubarak este un "apel la haos".

Opozanţii preşedintelui Mubarak au cerut o mobilizare generală, vineri, pentru înlăturarea lui de la putere, şi speră să reunească un milion de persoane în centrul Cairo.

Confruntări între susţinătorii şi opozanţii preşedintelui Mubarak s-au soldat cu cel puţin opt morţi, de miercuri, în piaţa Tahrir, potrivit unui nou bilanţ al Ministerului egiptean al Sănătăţii, citat de agenţia oficială Mena. Potrivit unor surse medicale contactate de AFP, peste 1.000 de persoane au fost rănite în urma violenţelor.

Aceste violenţe sunt rezultatul "unui complot" orchestrat de persoane din Egipt sau chiar din străinătate, a declarat Suleiman, numit sâmbătă în funcţia de vicepreşedinte.

"Vom analiza (violenţele), considerând că este vorba despre un complot", a declarat Suleiman. "Este posibil să fie mai multe intenţii stăine, sau Fraţii Musulmani (...), unele partide sau oameni de afaceri. Majoritatea celor care sunt încă în piaţa Tahrir au intenţii specifice", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici