Viitorul Empire State Building este în pericol din pricina pandemiei

  • Clădirea-simbol a oraşului New York este pe jumătate goală în aceste vremuri de restrişte.
  • Chiriaşii care au rămas o fac doar pentru că au contracte în derulare, întinse pe mai mulţi ani, care îi leagă de proprietate.
  • Companiile mari ocupă majoritatea celor 102 etaje ale Empire State Building.
775 afișări
Imaginea articolului Viitorul Empire State Building este în pericol din pricina pandemiei

Viitorul Empire State Building este în pericol din pricina pandemiei

A împlinit 90 de ani pe 1 mai şi este un simbol al New York-ului, al rezistenţei urbane şi al modului de a lucra într-un oraş mare. Astăzi, viitorul său este în pericol. Empire State Building se transformă într-o „fosilă călăuzitoare” a lumii, de vină fiind Covidul.

New York Times a pus accentul pe ceea ce se întâmplă în clădire, descoperind birouri pe jumătate goale. Chiriaşii există încă doar pe hârtie, pentru că sunt legaţi de contracte pe termen lung.

Terasele panoramice cu vederi uluitoare asupra oraşului sunt, de asemenea, semi-pustii. În al doilea trimestru al anului 2019, au văzut aproape un milion de turişti, în scădere cu 83% în aceeaşi perioadă a acestui an.

Criza vizitelor o reflectă pe cea a turismului din New York, dar şi mai îngrijorătoare este situaţia birourilor. The Times a intervievat aproximativ 50 de chiriaşi şi a descoperit situaţii incerte.

LinkedIn are închiriate zece etaje, plătind 26 de milioane de dolari în fiecare an.

Funaro a reînnoit contractual până în 2025, în decembrie 2019: „Dacă s-ar fi întâmplat în timpul pandemiei, probabil că am fi plecat”, a declarat Joseph Catalano, unul dintre acţionarii firmei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici