Viktor Orban, premierul Ungariei: România duce o "campanie" împotriva liderilor etnici "sub pretextul luptei anticorupţie"

România restricţionează folosirea simbolurilor etnice maghiare şi duce o "campanie" împotriva liderilor etnici "sub pretextul luptei anticorupţie",a declarat premierul Viktor Orban,îndemnând etnicii maghiari să participe la alegeri pentru a asigura o reprezentare solidă în Parlamentul României.

2665 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban, premierul Ungariei: România duce o "campanie" împotriva liderilor etnici "sub pretextul luptei anticorupţie"

Orban: România duce o "campanie" împotriva liderilor etnici "sub pretextul luptei anticorupţie" (Imagine: AFP/ Mediafax foto)

Într-un discurs susţinut ocazia unei sesiuni plenare a Conferinţei Permanente Ungare de la Budapesta, Orban a afirmat că regretă faptul că alte state din regiune nu au atins aşteptările privind promovarea drepturilor minorităţilor după aderarea la UE, notează agenţia de ştiri MTI.

Liderul ungar a mai declarat că cea mai mare realizare a guvernării sale este "unificarea naţiunii", completată de cooperarea cu etnicii maghiari din statele vecine.

"La o sută de ani după dictatul de la Trianon, componentele naţiunii ungare s-au regăsit iar cooperarea a devenit un lucru de rutină", a adăugat Orban.

Premierul ungar a mai declarat că lumea occidentală se află cuprinsă de "haos intelectual", iar "elita liberală de stânga tot nu percepe realitatea din spatele socialismului sau comunismului". Din acest motiv, "mulţi de la Bruxelles" nu înţeleg motivele pentru Brexit sau victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, a precizat Orban.

"Nu este prea dificil de sesizat similarităţile între aceste evoluţii şi schimbările petrecute în Ungaria după anul 2010", a mai spus Orban, adăugând că ţara sa a devenit "parte a echipei victorioase", iar politicile sale au devenit "politicile învingătorilor".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici