Viktor Orban: UE se află într-o criză spirituală gravă, deoarece cheltuie prea mult cu statul-providenţă

Europa se află într-o criză spirituală gravă, deoarece comunitatea cheltuie prea mult cu statul-providenţă, în timp ce poziţia pe care o deţine în economia globală este în declin, a declarat premierul ungur Viktor Orban într-un interviu publicat în ediţia online de duminică a Die Welt, citat de MTI.

10067 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: UE se află într-o criză spirituală gravă, deoarece cheltuie prea mult cu statul-providenţă

Viktor Orban (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Premierul populist şi conservator ungur afirmă în acest interviu, pe care l-a acordat publicaţiei germane împreună cu premierul Bavariei Horst Seehofer, că Europa este necesar să înfrunte faptul că nu mai este cea mai dinamică regiune din lume. Aceasta este o pre-condiţie care defineşte o politică economică adecvată, în opinia sa.

"Proiectul euro este blocat" a declarat el, adăugând că viitorul monedei unice este "discutabil". În opinia sa, statele Uniunii din afara Zonei Euro "nu sunt aşa de nerăbdătoare" să adere, iar economiile acestor ţări cresc mai rapid decât ale celor care folosesc moneda euro.

Seehofer i-a replicat că euro va "supravieţui".

Întrebat despre criticile exprimate de către Uniunea Europene (UE) şi Statele Unite faţă de respectarea valorilor democratice de către puterea sa, Orban a răspuns că membrii Comisiei Europene (CE) au evaluat minuţios Ungaria, după adoptarea noii Constituţii.

În ceea ce priveşte acuzaţiile de corupţie, el a declarat că Guvernul aplică principiul "toleranţei zero" faţă de acest flagel."Noi luăm criticile Statelor Unite foarte în serios şi vom evalua toate informaţiile pe care ni le-au transmis", a promis premierul ungur.

Orban a mai declarat că politica externă a Germaniei faţă de criza din Ucraina este un "ghid" pentru Ungaria. El a adăugat că este necesar ca UE să se pregătească să cheltuiască "o mulţime de bani" cu Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici