Violenţe împotriva romilor români şi bulgari la Paris: Francezii, panicaţi că „un bărbat într-o dubiţă albă” le răpeşte copii pentru a le fura organele | FOTO, VIDEO

Mai multe atacuri neprovocate asupra comunităţii rromilor din Franţa au erupt după ce numeroase acuzaţii false despre răpirea unor copii au apărut pe reţelele de socializare, relatează BBC.

3754 afișări
Imaginea articolului Violenţe împotriva romilor români şi bulgari la Paris: Francezii, panicaţi că „un bărbat într-o dubiţă albă” le răpeşte copii pentru a le fura organele | FOTO, VIDEO

Rromii din Franţa, acuzaţi că răpesc copii

Cu toate acestea, poliţiştii spun că avertizările despre „un bărbat într-o dubiţă” care răpeşte copii de pe străzi sunt „total nefondate”.

În jur de 20 de persoane au fost arestate luni noapte, după ce au atacat comunitatea romilor cu arme improvizate. Şeful poliţiei din una dintre suburbii avertizează poliţiştii despre o „psihoză care începe să se răspândească”.

Declaraţii despre un bărbat într-o dubiţă care răpeşte copii, cel mai probabil pentru trafic de minori şi trafic ilegal cu organe, s-au răspândit în ultimele săptămâni.

Uneori dubiţa este roşie, uneori galbenă, în regiuni diferite, ori de origine română ori bulgară. Acuzaţiile s-au răspândit cu rapiditate pe reţele de socializare precum Whatsapp şi Snapchat.

Cu toate acestea, nu există dovezi concrete, relatează BBC

Ce se întâmplă în Franţa?

„Zvonuri despre răpirea unor copii cu ajutorul unei dubiţe sunt total nefondate. Nicio răpire nu a fost dovedită”, scrie poliţia pariziană, luni, pe Twitter.

„Nu distribuiţi informaţii false, nu incitaţi la violenţă”, avertizează aceştia.

 

Atacurile de luni noapte asupra comunităţii rromilor au avut loc în nord-estul oraşului Paris. Postul francez de televiziune BFMTV spune că atacatorii s-au înarmat cu bâte de baseball, cuţite şi pietre. Între două regiuni, 70 de persoane au făcut parte din „mulţimea răzbunătoare”.

 

Autorităţile oraşului s-au alăturat poliţiei şi au spus că nu există niciun caz de persoane dispărute, care ar fi putut fi răpite în acest fel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici