Viteza rafalelor de vânt care însoţesc uraganul Sandy a scăzut la 105 kilometri pe oră. Un dig a cedat în New Jersey

Viteza vântului a scăzut la 105 kilometri pe oră marţi dimineaţă, pe măsură ce ciclonul post-tropical Sandy a înaintat spre uscat, a anunţat Centrul american de previziuni hidrometeorologice (HPC).

1451 afișări
Imaginea articolului Viteza rafalelor de vânt care însoţesc uraganul Sandy a scăzut la 105 kilometri pe oră. Un dig a cedat în New Jersey

Viteza rafalelor de vânt care însoţesc uraganul Sandy a scăzut la 105 kilometri pe oră. Un dig a cedat în New Jersey (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

La ora 05.00 (ora 11.00, ora României), centrul furtunii se găsea la 145 de kilometri vest de Philadelphia (Pennsylvania) şi înainta spre vest, determinând rafele de vânt susţinute de 105 kilometri pe oră.

Înainte de a atinge uscatul, luni seară, Sandy, clasat atunci drept uragan, a antrenat rafale de vânt de 150 de kilometri pe oră.

"O scădere continuă (a forţei vântului. n.r.) este prevăzută în cursul următoarelor 48 de ore", a precizat NHC în buletinul său, avertizând totodată asupra menţinerii riscurilor de inundaţii.

În New Jersey, unde Sandy a atins uscatul, s-au înregistrat precipitaţii de 20 de centimetri la Atlantic City, unde nivelul crescut al mării a inundat străzile.

În Delaware, în apropiere, s-au înregistrat 24,3 centimetri la staţia meteo Milford, faţă de 10,5 la Washington. Recordul, de 29,5 centimetri, a fost înregistrat la Mildwood Crest, în New Jersey.

Creşterea nivelului apelor unui râu din New Jersey după trecerea uraganului Sandy a determinat ruperea unui dig în comitatul Bergen, la câţiva kilometri distanţă de oraşul New York, a anunţat poliţia locală.

Ruperea digului de pe râul Hackensack a determinat mobilizarea unor importante resurse ale poliţiei şi gărzii naţionale pentru a le veni în sprijin locuitorilor din oraşul Moonachie, ameninţat de inundaţii, potrivit presei locale.

Incidentul s-a produs la scurt timp după miezul nopţii şi nicio victimă nu a fost raportată imediat, potrivit lui Jeanne Baratta, şefă a Statului Major din comitatul Bergen, citată de northjersey.com, o sursă de informare locală.

Dimineaţă, evacuările erau în curs şi ar putea afecta în total mai mult de o mie de persoane, potrivit ei.

Situat în vecinătatea estuarului East River, comitatul Bergen a fost afectat de creşterea nivelului apelor ca urmare a mareelor puternice, amplificate de sosirea uraganului Sandy pe coastă luni seara.

La New York, numeroase cartiere şi şapte tuneluri de metrou au fost astfel inundate. De asemenea, jumătatea de sud a Manhattanului a rămas în beznă din cauza penelor de curent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici