Vladimir Putin anunţă, ironic, că vrea să-şi deschidă un cont la banca vizată de sancţiunile SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat vineri că intenţionează să-şi deschidă un cont la banca Rossia, o reacţie ironică la anunţul SUA privind noi sancţiuni împotriva Rusiei după anexarea peninsulei Crimeea, relatează Itar-Tass, în pagina electronică.

464 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin anunţă, ironic, că vrea să-şi deschidă un cont la banca vizată de sancţiunile SUA

Vladimir Putin anunţă, ironic, că vrea să-şi deschidă un cont la banca vizată de sancţiunile SUA

"Din câte am înţeles, este o bancă de o importanţă medie. Nu am un cont acolo, dar cu siguranţă îmi voi deschide unul până luni", a declarat Vladimir Putin, la o reuniune a Consiliului rus de Securitate.

De asemenea, Putin a reacţionat ironic şi sancţiunile decise de SUA împotriva unor oficiali ruşi, printre care şi preşedintele Dumei de Stat, Serghei Narîşkin. "Ar trebui să stăm departe de ei, să nu ne compromită", le-a spus liderul rus oficialilor prezenţi la reuniunea Consiliului de Securitate.

Preşedintele Barack Obama a anunţat joi sancţiuni suplimentare împotriva Moscovei, vizând 20 de oficiali şi oligarhi ruşi, care se adaugă celor 11 persoane incluse la începutul săptămânii pe "lista neagră" a SUA, precum şi Banca Rossia, considerată "banca personală" a persoanelor din conducerea Federaţiei Ruse.

Liderul de la Casa Albă a ameninţat, totodată, cu sancţiuni economice, ca răspuns la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea la Federaţia Rusă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici