Vladimir Putin avertizează: Petro Poroşenko va purta responsabilitatea războiului din estul Ucrainei. Situaţia se deteriorează rapid în zonă

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, va purta "întreaga responsabilitate" pentru războiul din estul ţării, avertizează omologul său rus, Vladimir Putin.

3151 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin avertizează: Petro Poroşenko va purta responsabilitatea războiului din estul Ucrainei. Situaţia se deteriorează rapid în zonă

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vladimir Putin avertizează că situaţia se deteriorează rapid în estul Ucrainei

Situaţia în estul Ucrainei se deteriorează rapid, a avertizat preşedintele rus, Vladimir Putin, în cursul unei reuniuni pe care a avut-o cu consilierii săi, anunţă Kremlinul, citat de AFP.

"A existat o discuţie detaliată despre situaţia din Ucraina, care se deteriorează rapid după ordinul preşedintelui Petro Poroşenko de renunţare la armistiţiu", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

Putin s-a întâlnit cu principalii săi consilieri în materie de securitate naţională.

"Până acum, Piotr Alexeevici Poroşenko nu avea legături directe cu lansarea operaţiunilor militare. De acum înainte, poartă în totalitate această responsabilitate. Nu doar din punct de vedere militar, ci şi politic, ceea ce este mult mai important", a declarat Putin.

"Ce se întâmplă acum în Ucraina este culminarea tendinţelor negative în afacerile geopolitice. Sper că pragmatismul va prevala, că occidentalii vor renunţa la ambiţii, că vor începe să construiască relaţii pe picior de egalitate cu Rusia, bazate pe respect reciproc", a spus Putin.

Serviciile de securitate ucrainene au anunţat marţi că au reluat operaţiunile "antiteroriste" în estul ţării.

Ministerul rus de Externe a avertizat că autorităţile ucrainene vor trebui "să răspundă" pentru crimele comise împotriva civililor din estul ţării. "Cerem autorităţilor ucrainene să nu bombardeze oraşe şi sate, să revină la un armistiţiu real, nu fictiv, pentru a proteja vieţile civililor", a comunicat Ministerul rus de Externe, citat de AFP. "Autorităţile ucrainene vor trebui să răspundă pentru crimele împotriva civililor", avertizează diplomaţia rusă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici