Vladimir Putin: Ieşirea SUA din Tratatul ABM împinge Rusia spre o nouă cursă a înarmării

Decizii cu impact global precum ieşirea Statelor Unite din Tratatul rachetelor antibalistice (ABM) împing Rusia spre o nouă etapă a cursei înarmării, afirmă preşedintele rus, Vladimir Putin, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

2396 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Ieşirea SUA din Tratatul ABM împinge Rusia spre o nouă cursă a înarmării

Vladimir Putin: Ieşirea SUA din Tratatul ABM împinge Rusia spre o nouă cursă a înarmării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu conflictele militare duc la Război Rece, ci decizii cu impact mondial precum ieşirea unilaterală a Statelor Unite din Tratatul rachetelor antibalistice (ABM)", a spus Putin.

"Acesta a fost un pas care a împins Rusia spre o nouă etapă a cursei înarmării, dat fiind că s-au produs modificări în sistemul de securitate global", a adăugat preşedintele Rusiei.

Agenţia Sputnik notează că sistemele antirachetă de tipul Aegis, care vor fi instalate în România, erau limitate prin Tratatul ABM, anulat în iunie 2002, la iniţiativa Statelor Unite.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici