Voronin: Nouă deputaţi comunişti sunt şantajaţi pentru a vota preşedintele

Liderul Partidului Comuniştilor din R.Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a declarat că cel puţin nouă deputaţi comunişti au fost contactaţi şi li s-au propus între un milion de dolari şi trei milioane de euro pentru a-l vota pe Marian Lupu în funcţia de preşedinte al ţării.

34 afișări
Imaginea articolului Voronin: Nouă deputaţi comunişti sunt şantajaţi pentru a vota preşedintele

Voronin: Nouă deputaţi comunişti sunt şantajaţi pentru a vota preşedintele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În plus, conform liderului comuniştilor, celor care vor vota li se oferă şi alte bonusuri, precum funcţii şi diferite facilităţi, relatează PRO TV Chişinău.

Potrivit lui Voronin, pe lângă oferta în bani, deputaţii sunt intimidaţi şi speriaţi de actuala guvernare.

Preşedintele PCRM a făcut aceste declaraţii luni, în cadrul unei mese rotunde, dar a refuzat să dea nume, spunând că totul va fi făcut public la timpul potrivit, transmite Info-Prim Neo, în pagina electronică.

Vladimir Voronin a menţionat că toate cele trei componente ale coaliţiei de guvernare, Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PDM) şi Partidul Liberal (PL), încearcă să corupă parlamentarii grupului PCRM, propunându-le sume de bani sau încercând să iniţieze dialoguri cu aceştia.

"Fiecare din cei trei încearcă (PLDM, PL, PDM). Ei sunt cei care doresc cu orice preţ, încălcând Constituţia, să aleagă preşedintele. Unuia i-au propus funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului, iar altuia bani", a precizat liderul PCRM.

Vladimir Voronin nu a dorit să dea numele persoanelor care ar încerca să-i corupă şi să-i şantajeze pe deputaţii comunişti, declarând că, odată ce numele vor ieşi la iveală, va trebui să înceapă o anchetă penală, iar PCRM, în prezent, nu-şi doreşte acest lucru.

Liderul PCRM a mai declarat că şantajarea deputaţilor comunişti este practicată chiar şi de unele instituţii statale, însă şi în acest caz a refuzat să ofere detalii concrete.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici