Washington Times denunţă rezonanţele marxiste ale noului slogan de campanie al lui Barack Obama

Cuvântul ales de echipa lui Barack Obama ca slogan de campanie, "Forward" ("Înainte") are o bogată şi lungă istorie de asocieri cu marxismul european, comentează Washington Times, în ediţia electronică.

194 afișări
Imaginea articolului Washington Times denunţă rezonanţele marxiste ale noului slogan de campanie al lui Barack Obama

Washington Times denunţă rezonanţele marxiste ale noului slogan de campanie al lui Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Multe publicaţii şi entităţi comuniste şi radicale din secolele XIX şi XX s-au numit "Înainte!". Sloganul "Înainte!" reflectă convingerea marxiştilor şi radicalilor europeni că mişcarea lor reprezintă mersul istoriei, dincolo de capitalism, către socialism şi comunism, comentează cotidianul conservator.

Campania lui Obama a dat publicităţii noul său slogan de campanie luni, în cadrul unei înregistrări video de şapte minute. Titlul conţine doar cuvântul "Forward" cu litera "O" reprezentată sub forma sloganului lui Obama din 2008. Acesta va fi reluat la mitingurile de la acest sfârşit de săptămână şi va marca începutul oficial al campaniei de realegere a lui Obama.

The Washington Times aminteşte că au fost cel puţin două publicaţii radicale de stânga cu numele "Vorwaerts" (cuvântul german pentru "Înainte"). Una a fost cotidianul Partidului Social-Democrat din Germania, în care au scris, între alţii Friedrich Engels şi Leon Troţki. Cealaltă a fost publicaţia Ligii Comuniste, asociată cu Karl Marx, Engels şi Mihail Bakunin.

În plus, Vladimir Lenin a fondat publicaţia "Vpered" (cuvântul rusesc pentru "Înainte") în 1905.

Criticii conservatori ai administraţiei Obama au subliniat în numeroase rânduri legăturile acestuia cu radicalismul şi socialismul, încă de la prima sa campanie politică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici