Wsj: sute de soldaţi ruşi au dezertat la începutul războiului. Cum îi pedepseşte Putin

Sute de soldaţi ruşi au fugit de războiul din Ucraina sau au refuzat să ia parte la etapele iniţiale ale invaziei.

20112 afișări
Imaginea articolului Wsj: sute de soldaţi ruşi au dezertat la începutul războiului. Cum îi pedepseşte Putin

Wsj: sute de soldaţi ruşi au dezertat la începutul războiului. Cum îi pedepseşte Putin

Wall Street Journal relatează despre situaţia deloc liniştită din sânul trupelor ruse.

Publicaţia citează surse potrivit cărora dezertările şi refuzurile pun Moscova în dificultate privind modul de pedepsire a soldaţilor respectivi.

Până acum, sancţiunile s-au limitat la demiterea oficială din forţele armate.

Iar faptul că Rusia nu a declarat official război Kievului, în curs fiind doar o „operaţiune militară specială”, reduce şansele de a putea aduce acuzaţii penale împotriva dezertorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici