FOTO - Un an de la asasinarea lui Jan Kuciak şi a logodnicei acestuia: Zeci de mii de persoane au ieşit la proteste de amploare în Slovacia

Zeci de mii de persoane au protestat joi în Slovacia, pentru a marca un an de la asasinarea jurnalistului slovac Jan Kuciak şi a logodnicei acestuia, Martina Kusnirova, relatează site-ul postului France 24.

1698 afișări
Imaginea articolului FOTO - Un an de la asasinarea lui Jan Kuciak şi a logodnicei acestuia: Zeci de mii de persoane au ieşit la proteste de amploare în Slovacia

FOTO Hepta: 21 februarie 2019, Slovacia, Bratislava: Oamenii se adună pentru a participa la un miting care marchează prima comemorare a asasinării reporterului de investigaţie Jan Kuciak şi a logodnei sale, Martina Kusnirova.

La 25 februarie, Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, şi prietena lui, Martina Kusnirova, au fost descoperiţi morţi în locuinţă după ce poliţia a fost alertată de o rudă a victimelor. Jurnalistul a fost împuşcat în piept, iar femeia a fost împuşcată în cap.

Înainte de a murit, acesta era pe punctul de a publica o investigaţie care arăta legături între mafia italiană şi politicieni corupţi din Slovacia. Mai exact, ar fi vorba despre plăţi frauduloase cu fonduri europene, în cadrul unui sistem pus la punct de către cetăţeni slovaci şi italieni care au legături cu gruparea de crimă organizată "Ndrangheta".

 

 

 

Aproximativ 30.000 de persoane au participat la protestele de joi din Bratislava, au informat organizatorii, în ce alte câteva sute au prostestat în multe alte oraşe şi localităţi din Slovacia.

"Trebuie să curăţăm acest stat mafiot", a declarat Zlatica Kusnirova, mama logodnicei lui Kuciak.

Preşedintele slovac Andrej Kiska a declarat pentru reporteri că Jan Kuciak "a fost ucis pentru că a încercat să descopere adevărul despre oameni de rang înalt care păreau de neatins".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici