Zeci de mineri, morţi în urma unei explozii într-o mină din nordul Iranului

Cel puţin 33 de mineri au murit în urma unei explozii care a avut loc la o mină de cărbuni din nordul Iranului, informează site-ul ziarului The Guardian.

218 afișări
Imaginea articolului Zeci de mineri, morţi în urma unei explozii într-o mină din nordul Iranului

Zeci de mineri, morţi în urma unei explozii într-o mină din nordul Iranului

Iniţial nu se cunoştea decât faptul că zeci de mineri rămăseseră blocaţi într-un tunel aflat la 1.200 de metri adâncime.

”Din păcate 33 de mineri care au rămas blocaţi în mină după explozie şi-au pierdut vieţile”, a declarat Ali Rabii, ministrul iranian al Muncii şi Ajutorului social.

Rabii a făcut public acest bilanţ după ce a vizitat mina Zemestan-Yort din provincia Golestan.

Conform altor agenţii de ştiri, numărul persoanelor decedate ar putea fi de cel puţin 35.

Potrivit agenţiei de ştiri Tasmin, explozia ar fi avut loc din cauza contactului direct al unui motor de locomotivă şi o baterie externă, o scânteie ar fi aprins gazul metan acumulat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici