Zeci de persoane au fost rănite miercuri în timpul unor noi proteste în Liban

Noi proteste violente au avut loc miercuri seara în capitala Libanului, Beirut, iar zeci de persoane au fost rănite după ce forţele libaneze de securitate au folosit forţa pentru a dispersa manifestanţii, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

565 afișări
Imaginea articolului Zeci de persoane au fost rănite miercuri în timpul unor noi proteste în Liban

Zeci de persoane au fost rănite miercuri în timpul unor noi proteste în Liban

Libanul este afectat în ultima perioadă de proteste, în general paşnice, faţă de clasa politică din această ţară, iar manifestaţiile au dus la demisia, pe 29 octombrie, a premierului Saad al-Hariri. Demisia premierului a adâncit criza economică cu care se confruntă Libanul.

Marţi seara au avut loc confruntări între protestatari şi forţele de ordine în apropierea sediului Băncii Centrale a Libanului. Violenţele au continuat şi miercuri seara, când mai mulţi protestatari au aruncat cu pietre şi obiecte pirotehnice către poliţişti, forţele de ordine fiind nevoite să facă uz de gaze lacrimogene în timpul confruntărilor. Mai mulţi protestatari au fost reţinuţi în timpul incidentelor de miercuri.

Crucea Roşie a anunţat că 45 de persoane au fost rănite în timpul protestelor, iar 35 dintre acestea au fost spitalizate. Printre răniţi se numără şi un jurnalist al agenţiei Reuters care transmitea de la faţa locului.

Cetăţenii sunt nemulţumiţi de faptul că, după ce premierul Saad al-Hariri şi-a anunţat demisia în octombrie, clasa politică nu a reuşit să ajungă la un acord privind formarea unui nou guvern şi nici să prezinte un plan privind redresarea economiei ţării. În aceste condiţii, moneda naţională s-a devalorizat puternic, ceea ce a dus la o creştere accentuată a preţurilor. Drept urmare, autorităţile au decis să impună o serie de restricţii, cum ar fi limitarea retragerilor de valută din conturile bancare sau limitarea transferurilor de bani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
liban,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici