Zeci de preoţi şi protestatari au blocat la Chişinău accesul deputaţilor în Parlament

Zeci de preoţi şi protestatari au blocat accesul, vineri, în Parlamentul de la Chişinău, fiind nemulţumiţi de excluderea pedepsei pentru propagarea homosexualităţii din Codul Contravenţional, relatează PRO TV Chişinău.

176 afișări
Imaginea articolului Zeci de preoţi şi protestatari au blocat la Chişinău accesul deputaţilor în Parlament

Zeci de preoţi şi protestatari au blocat la Chişinău accesul deputaţilor în Parlament (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

Protestatarii au venit în faţa Palatului Republicii cu icoane şi au intonat cântece bisericeşti, încă de la ora locală 09.00 (09.00, ora României), cu o oră înainte de începerea şedinţei Parlamentului. Ei au încercat să nu le permită deputaţilor să intre în clădire.

Acestora li s-au alăturat şi membri ai PCRM (Partidul Comuniştilor din R.Moldova), care s-au îmbrâncit cu forţele de ordine, mobilizate pentru a asigura accesul deputaţilor moldoveni în Legislativ.

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, a luat apărarea protestarilor.

"Ei nu încalcă nimic, stau oamenii şi se roagă la Dumnezeu. Dacă nu ar încălca demnitarii de stat Constituţia şi toate legile ţării, credincioşii nu ar sta în prag. Nu o să permitem nimănui să-şi bată joc de popor şi de credinţa noastră. (...) Vedeţi ce vor să voteze?", a spus Voronin.

Preoţii şi persoanele adunate în faţa Parlamentului R.Moldova nu sunt de acord cu excluderea pedepsei pentru propagarea homosexualităţii din Codul contravenţional.

"Stimaţii noştri politicieni au înnebunit după patima homosexualităţii", a afirmat Ghenadie Valuţa, preşedintele asociaţiei "Pro Ortodoxia".

Deputaţii de la Chişinău participă la şedinţe în Palatul Republicii, deoarece sediul Parlamentului încă nu a fost reparat după incendiul din aprilie 2009.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici