Zi de doliu, miercuri, în Olanda, pentru victimele avionului prăbuşit în Ucraina

Olanda a decretat doliu naţional miercuri, când vor fi aduse în ţară primele corpuri ale celor 298 de persoane decedate în urma dezastrului aviatic din estul Ucrainei.

524 afișări
Imaginea articolului Zi de doliu, miercuri, în Olanda, pentru victimele avionului prăbuşit în Ucraina

Zi de doliu, miercuri, în Olanda, pentru victimele avionului prăbuşit în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Premierul Mark Rutte a decretat zi de doliu naţional pe 23 iulie", se arată într-un comunicat al Ministerului olandez de Justiţie.

Un minut de reculegere va fi păstrat în Olanda la aterizarea avionului care transportă victimele Cursei MH17.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit pe 17 iulie în apropierea localităţii Grabovo, la 50 de kilometri de Doneţk, într-o zonă în care au loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 298 de pasageri şi membri ai echipajului. Toate persoanele aflate la bord au murit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici