ZIUA NAŢIONALĂ A CHINEI: Zeci de milioane de oameni au blocat autostrăzile - VIDEO

Chinezii sărbătoresc pe 1 octombrie ziua lor naţională, ocazie cu care vor avea o vacanţă de opt zile. Duminică a fost prima zi de vacanţă, iar, potrivit autorităţilor, peste 85 de milioane de oameni au pornit la drum pentru a profita de timpul liber.

9713 afișări
Imaginea articolului ZIUA NAŢIONALĂ A CHINEI: Zeci de milioane de oameni au blocat autostrăzile - VIDEO

Vacanţa a venit însă la pachet şi cu aglomerarea traficului, milioane de oameni încercând să profite de decizia autorităţilor de a nu mai încasa taxa de autostradă în această perioadă de vacanţă, informează CNN.

Cozile formate la punctele de taxare se întindeau duminică pe zeci de kilometri, şoferii declarând la posturile locale de televiziune că au putut călători doar cu 30 - 40 de kilometri pe oră.

Subiectul "blocat în circulaţie", deschis pe cea mai populară reţea de microblogging din China, a generat peste 77 de milioane de postări.

Oficialii chinezi estimează că în această perioadă se vor efectua 740 de milioane de călătorii.

În cele opt zile de sărbătoare, chinezii îşi petrec timpul în familie, cu mese copioase şi un desert tradiţional, denumit "prăjitura lunii".

Din păcate, ca urmare a aglomerării traficului, au avut loc şi accidente rutiere mai grave. Unul dintre acestea s-a petrecut luni dimineaţă, când cinci turişti germani au murit în urma unei coliziuni între autobuzul în care se aflau şi un camion, la sud de Beijing. Accidentul, în care şi-a pierdut viaţa şi un chinez şi care s-a soldat cu 14 răniţi, s-a produs pe o autostradă care face legătura dintre Beijing şi Shanghai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici