Video Gândurile lui Cristoiu: Cazul Suceava ne-ar putea spune de ce cad spitalele / Este un caz tipic de feudalizare. Puţinele teste au fost folosite pentru nomenclatură

  • Jurnalistul Ion Cristoiu spune că ceea ce se întâmplă la Suceava este un exemplu clar de feudalizare.
  • O analiză serioasă acolo ar arăta de ce cad spitalele în faţa coronavirusului.
  • Jurnalistul a declarat, în emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”, că nu vom şti numărul real de bolnavi atâta timp cât nu se fac teste.
1261 afișări

Redăm ideile principale:

Ne-am da seama de ce cad spitalele

  • Cazul Suceava ar trebui să facă obiect de investigaţie nu numai penală, ci şi jurnalistică. Într-o zi două ne-am da seama de ce cad spitalele. Cel mai neliniştitor lucru e căderea spitalelor. E sinonim cu căderea oraşelor în Franţa când au intrat nemţii. Acum e şi Balş, Spitalul Militar. “Căzut”, în sensul că au fost găsiţi medici cu coronavirus.

 

Spitalul de la Suceava a fost condus cu o mână dictatorială

  • La Suceava, avem un caz clasic de management defectuos şi de tip dictatorial. În marea majoritate a spitalelor judeţene se întâmplă asta, inclusiv cel din Suceava. Sunt dependente de preşedintele Consiliului Judeţean. El numeşte managerul şi  mai mult ca sigur unde baronul este PSD sau PNL, spitalul judeţean este una dintre instituţiile de mare influenţă a baronului local.
  • Spitalul de la Suceava a fost condus cu o mână dictatorială şi aşa cum arată acest draft de anchetă, spitalul era şi o sursă de influenţă a lui Gheorghe Flutur acolo şi din câte am văzut că şi puţinele teste au fost folosite pentru nomenclatura judeţului, s-a raportat prost, probabil s-a şi şterpelit pe ici-colo şi aşa s-a ajuns la un dezastru naţional.

 

„Medicii nu au echipamente de protecţie, e cea mai mare crimă morală

  • Suceava creează imaginea de acopalipsă. Faptul că acolo îşi dau demisia managerul care a fost pus, nu de teama coronavirusului, dar s-a consultat probabil cu o maşinărie pusă de baronul local. Cad spitalele, medicii nu au echipamente de protecţie, e cea mai mare crimă morală, medicală, politică, faptul că medicii sunt trimişi în linia întâi fără echipamente.
  • A doua lecţie, medicii la Suceava au fost obligaţi să vină aşa cum încearcă acum o serie de personaje să oblige medicii cu puşca la spate ca să stea acolo.
  • Suceava este exemplul de catastrofă ce se poate contura dacă noi îi vom obliga pe medici să stea cu mâinile goale.

 

Cazul spitalului din Suceava este un caz de explozie al ceauşismului”

  • Cazul spitalului din Suceava este un caz de explozie al ceauşismului, al Guvernului Orban, al întregului regim Iohannis. Este limpede că Iohannis şi Orban sunt cu ochii pe alegerile care cred ei că vor avea loc în curând. La Iohannis nu este ieşire publică să nu laude guvernul, o greşeală, pentru că şeful statului nu trebuie să îşi arate dragostea faţă de un guvern, pentru că guvernul o poate lua razna. Riscă să repete relaţia cu Suceava.
  • Am văzut că a retras decoraţia spitalului. O prostie politică şi dacă era un minim comunicator spunea <<români, eu când l-am decorat nu ştiam că o să o ia razna>>. Retrăgând decoraţia adânceşte greşeala iniţială.
  • Ei îşi calculează că România va avea puţine cazuri raportate şi decese şi atunci cred că, la finalul crizei, românii merg la vot a doua zi să voteze PNL-ul lui Orban şi Guvenrul lui Iohannis pentru că uite “ne-au trecut prin această criză şi noi am fost mult mai buni decât Franţa”. O iluzie pentru că suntem la început. Urmează o criză economică, e greu de crezut că vreun guvern sau preşedinte, precum Trump, vor supravieţui politic.
  • Ceauşismul este un efort uriaş de a ascunde adevărul. Noi avem infinit mai mulţi oameni bolnavi pentru că nefăcându-se teste, normal că testul descoperă. Aşa oamenii cu coronavirus umblă printre noi.

 

Suceava este un caz tipic de feudalizare a României, Gheorghe Flutur este un baron local de 20 de ani”

  • Echiparea spitalelor. La ultima intervenţie publică Ludovic Orban a spus, lovit de ciocanele realităţii,  că nu avem echipamente de protecţie. E clar că nu avem. Ascunderea adevărului este una dintre cele mai grave infracţiuni politice. Ea se plăteşte cu catastrofa naţiunii. Dacă s-ar raporta corect, s-ar face teste, s-ar crea acea stare de alertă.
  • Suceava este un caz tipic de feudalizare a României, Gheorghe Flutur este un baron local de 20 de ani, ceea ce înseamnă că este infailibil pentru că el aduce voturi. Gheorghe Flutur i-a scris numele lui Traian Băsescu cu oi pe dealuri, apoi i-a făcut lui Iohannis un turneu electoral. Asigură plăcerile electorale ale celor care vin în turneu.  Toată viaţa oamenilor din judeţ depinde numai de el.

 

„Uitaţi-vă cât de greu a fost dat afară managerul

  • Dacă eşti din Rărăduţi si ai probleme cu firma de net, degeaba suni la firmă, dacă ai posibilitatea să suni la Flutur sau la alt baron PSD, baronul sună. Fiecare baron local este un Ceauşescu, dar unul corupt.
  • Uitaţi-vă cât de greu a fost dat afară managerul, cât se câcâie Parchetul, dacă era pesedist sau userist îl înhăţau, măcar ar fi declanşat ancheta
  • Parchetul este în mâna celui de la putere şi  mai ales a preşedintelui, nu te poţi lega de Flutur şi de manager

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici