Video Gândurile lui Cristoiu: Certificatul de imunitate este soluţia extraordinară. Dă posibilitatea de a fi liber/ „Dacă aş fi mai tânăr, m-aş infecta voit”

  • Măsuri pentru ieşirea din izolare: certificatul de imunitate sau testarea generală
  • În Wuhan, fiecare rezident al provinciei va primi un cod de sănătate
  • Ion Cristoiu: Am pledat încă de la declanşarea crizei pentru soluţii de continuare a vieţii
  • Ion Cristoiu: Certificatul de imunitate este soluţia extraordinară. Dă posibilitatea de a fi liber
  • Ion Cristoiu: Dacă aş fi mai tânăr, m-aş infecta voit, în loc să stau cu nesiguranţa că mă îmbolnăvesc
890 afișări

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că este nevoie de măsuri urgente pentru ca economia să fie repornită şi oamenii să iasă din case. Analistul a afirmat, la “Gândurile lui Cristoiu”, că certificatul de imunitate sau testarea generală ar putea fi variante.La nivel global, unele state au venit deja cu variante pentru ieşirea din izolare, precum certificatul de imunitate (pentru cei care s-au îmbolnăvit şi apoi s-au vindecat), cu testare generală sau o aplicaţie pe telefonul mobil şi un cod de sănătate. Ultima metodă este folosită azi chiar în regiunea din care a pornit pandemia, Wuhan. Acolo, autorităţile au decis ridicarea restricţiilor, dar continuarea monitorizării electronice a populaţiei.

Redăm ideile principale din emisiunea “Gândurile lui Cristoiu”:

-Există situaţia şi în Marea Britanie – o altă iniţiativă, testarea în masă. Pe lângă faptul că îţi dă un certicat de imunitate, vor introduce testarea, aşa cum se face cel de beţie de poliţia rutieră, merge în trafic, te opreşte Poliţia şi prezinţi, îţi face test pe loc, la fel ca şi fiola. Dacă eşti bolnav te duce la izolare, dacă nu, mergi la spital şi îţi dă certificat de imunitate.

- Sunt unul dintre puţinii care am pledat încă de la declanşarea crizei pentru soluţii de continuare a vieţii sau ieşire din criză, prin găsirea, dacă nu a unui vaccin, a unei soluţii, că dacă o parte a naţiunii stă în casă, cealaltă trebuie să muncească.

- Oamenii nu mai pot să stea în casă, sunt oameni activi, oameni cu mari probleme, nici nu vreau să mă gândesc că uneori e mai grav să stai acasă şi să te gândeşti că pensiunea dă faliment, că ai de plătit, sau că te-ai îmbolnăvit de coronavirus. Eşti angajatul unei firme, dă faliment şi te gândeşti să mergi undeva să câştigi.

-Cea mai bună formulă este certificatul de imunitate. Sunt duşamul virusologilor, sunt înnebuniţi după rating şi simt nevoia să fie prăpăstioşi, vin să dea reguli aberante, dacă unul spune că trebuie să ne dăm cu clor pe tălpi, altul vine şi zice ...”nu, trebuie să ne dezbrăcăm”

-Trebuie neapărat să apară şi pe tv medici normali la cap, care nu sunt bolnavi de vedetism şi care trebuie să ne dea soluţii. Nu numai economia românească are nevoie de o mică pornire, ci chiar oamenii. Tot prăpăstioşii au spus că nu că dacă te îmbolnăveşti nu e adevărat că devii imun. Cred că ar fi caz unic în istorie. Au fost puţine cazuri în  China, dar după o minimă cercetare s-a dovedit că ei nu se imunizaseră, testul era fals, când s-a făcut din nou, s-a descoperit că de fapt nu se vindecase. Certificatul de imunitate e soluţia extraordinară.

-Dacă aş fi mai tânăr, m-aş infecta voit, în loc să stau cu nesiguranţa că mă îmbolnăvesc. Certificatul dă, nu doar posibilitatea de a munci, dar şi de a fi liber. Poţi merge într-un loc numai cu coronavirusaţi şi ştii că nu te mai poţi îmbolnăvi. E greu de imaginat cât de liber, puternic se simte un om care ştie că, indiferent ce face, nu va fi atins din nou de virus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici