Video ŞTIRILE OREI 17.00 | 30 aprilie

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 17.00

615 afișări

Federaţia Sindicatelor din Penitenciare reclamă că mandatul lui Tudorel Toader la ministerul Justiţiei a fost marcat de incompetenţă şi nepăsare. Toader este acuzat că a blocat investiţiile de modernizare a penitenciarelor, a ignorat deficitul de personal şi a vasalizat managementul sistemului. Sindicaliştii spun că 16.000 de deţinuţi au beneficiat de reducerea cu 1/5 a pedepselor şi că, datorită legii recursului compensatoriu, populaţia penitenciarelor s-a redus temporar cu aproape 7.000 de deţinuţi.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru Capitală, meteorologii avertizând că marţi seara se vor înregistra ploi torenţiale, iar de 1 Mai, temperaturile maxime vor coborî în jurul valorii de 18 grade Celsius iar vântul va sufla cu putere.

Zona de organizare din contextul vizitei Papei Francisc la Bucureşti de la sfârşitul lunii mai a fost extinsă până la Piaţa Ateneului şi Piaţa George Enescu. Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti anunţă şi că perioada de înscriere la eveniment a fost extinsă până în data de 15 mai. Peste 40.000 de pelerini sunt aşteptaţi la acest eveniment.

Un tânăr de 23 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru ultraj, după ce a scuipat, înjurat şi lovit un şef de post din cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare Braşov. Incidentul a avut loc în noaptea de duminică spre luni, în zona Gării Braşov. Tânărul ar fi comis o faptă similară în 2015.

Silvio Berlusconi, fost premier al Italiei, a fost preluat de o ambulanţă şi transportat în această dimineaţă la spitalul San Raffaele din Milano. Potrivit unor surse din anturajul său, citate de cotidianul Corriere della Sera, Berlusconi a fost transportat la spital pentru a trata o colică renală acută.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici