Ciocan rămâne fără funcţia de director împuternicit al Unităţii de Politici Publice din MAI

  • Comisarul-şef de poliţie Christian Ciocan a fost demis din funcţia de director împuternicit al Unităţii de Politici Publice a MAI, anunţă Ministerul de Interne.
  • Reprezentanţii Sindicatului Europol l-au acuzat pe comisarul şef Christian Ciocan, director împuternicit al Unităţii de Politici Publice din MAI, că a încălcat legea prin şapte fapte.
986 afișări
Imaginea articolului Ciocan rămâne fără funcţia de director împuternicit al Unităţii de Politici Publice din MAI

Ciocan rămâne fără funcţia de director împuternicit al Unităţii de Politici Publice din MAI

Comisarul-şef de poliţie Christian Ciocan a fost demis din funcţia de director împuternicit al Unităţii de Politici Publice a MAI, anunţă Ministerul de Interne. 

„Ca urmare a raportului scris prezentat de către directorul general al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în legătură cu situaţia expusă în spaţiul public, ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii ofiţerului de poliţie din funcţia de director al Unităţii de Politici Publice a MAI”, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit sursei citate, comisarul-şef de poliţie Ciocan Christian îşi va desfăşura activitatea în funcţia de execuţie ocupată anterior în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Reprezentanţii Sindicatului Europol l-au acuzat pe comisarul şef Christian Ciocan, director împuternicit al Unităţii de Politici Publice din MAI, că a încălcat legea prin şapte fapte. Potrivit sindicaliştilor, Ciocan i-a ameninţat şi a încercat să-i intimideze pe agenţii de Poliţie.

Incidentul a fost relatat pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

„Ciocan a pătruns pe o stradă unde acţiona indicatorul „Accesul interzis” şi la solicitarea agenţilor a refuzat să se legitimeze, aşteptând probabil să fie recunoscut de la televizor. Ulterior, agenţii de poliţie au constatat că autoturismul condus de Ciocan are ITP-ul expirat din anul 2018, autoturismul nu era asigurat, lipsea una din plăcuţele de înmatriculare, nu avea actele asupra şi a refuzat să respecte indicaţiile poliţistului. Pentru cele 7 fapte, Ciocan a fost amendat cu aproximativ 6000 lei, iar ca măsuri complementare a fost reţinută plăcuţa cu numărul de înmatriculare şi i-a fost suspedat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 30 de zile”, scrie pe reţeaua de socializare.

Comisarul şef Christian Ciocan a fost filmat în timp ce se apără şi respinge acuzaţiile poliţiştilor. Totuşi, reprezentanţii Europol consideră că atitudinea comisarului a fost scandaloasă.

Atitudinea şi comportamentul manifestat de Ciocan au fost scandaloase, mai ales pentru poziţia pe care o ocupă, recurgând la ameninţări şi intimidări la adresa agenţilor, şi chiar i-a jignit afirmând că nu cunosc legea. Îi felicităm pe colegii Secţiei 4, pentru că nu au cedat presiunilor lui Ciocan, care le-a adresat o serie de jigniri, afirmând inclusiv faptul că nu înţelege cum îşi permit nişte agenţi să îl amendeze şi să îi ţină morală. Aştetăm cu mare interes reacţia MAI cu privire la acest comportament de cea mai joasă speţă manifestat”, mai spun cei de la Europol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciocan,
demitere,
mai

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici