Alice în Ţara Oglinzilor a deschis stagiunea după 7 luni de pauză la Teatrul de Copii şi Tineret din Constanţa

  • Încasările au scăzut cu aproximativ 70% din cauza normelor de siguranţă impuse
  • Regizorul Ştefan Lupu a început repetiţiile la spectacol în luna iulie, când încă nu ştia când se va putea pune în scenă piesa pe care o regizează
  • Spectacolul Alice în Ţara Oglinzilor este cel mai scump spectacol pus în scenă la Teatrul Caluţul de Mare
146 afișări
Imaginea articolului Alice în Ţara Oglinzilor a deschis stagiunea după 7 luni de pauză la Teatrul de Copii şi Tineret din Constanţa

Sursa foto: Arhiva personală reporter

S-a reîntors teatrul şi la malul mării. După şapte luni de pauză, Teatrul de Copii şi Tineret din Constanţa, a avut prima premieră.

Din cei 200 de spectatori cu care erau obişnuiţi actorii, doar 50 au putut fi prezenţi în sala de spectacol pentru a putea fi respectate normele de siguranţă impuse.

Dacă vrem să ne dăm seama cât pierde un teatru din vanzarea biletelor respectand normele impuse, e foarte simplu. Aproximativ 70 % din încasări nu mai ajung la actori, costume, regizori şi tot staff-ul.

Alice în Ţara Oglinzilor este cel mai scump spectacol pus în scenă la Căluţul de Mare.

Regizorul Ştefan Lupu şi-a dorit ca acest spectacol să  iasă impecabil şi de aceea a depăşit bugetul iniţial.

Repetiţiile pentru spectacol au început în luna iulie, când încă nu se ştia data la care pot urca oficial pe scenă.

Douăsprezece actori ai teatrului, dar şi actori colaboratori au reuşit să facă o sală întreagă să zâmbească  şi le-a adus oamenilor aminte de frumuseţea spectacolelor.

Ştefan Lupu consideră că personajul principal, Alice, ar trebui să fie un exemplu pentru toată lumea.

Călătoria micuţei Alice care pleacă în ţara Oglinzilor, într-un proces de maturizare, la şapte ani şi sase luni demonstrează că indiferent de obstacole, viaţa are frumuseţile ei.

Denisa Iova are 23 de ani şi joacă rolul lui Alice. A absolvit Facultatea de Arte a Universităţii Ovidius în luna iunie, când a trebuit să-şi susţină lucrarea de licenţă şi celelalte examene on-line.

Alice i-a adus primul rol principal din viaţa ei, pe care l-a acceptat cu multe emoţii. Până la acest spectacol a jucat în spectacole cu roluri de figuraţie.

Denisa Iova- actor principal: Reîntoarcerea a fost emoţionantă pentru că nu mai jucasem de mult timp. Nu mai repetasem, dat fiind toată situaţia asta cu Covidul, cu pandemia. Iar în momentul în care m-am întors în teatru, după ce s-au redeschis, am păşit cu bucurie şi cu mult dor. Sper că se vor găsi soluţii optime ca spectacolele să se desfăşoare în siguranţă pentru toată lumea.

Ştefan Lupu- Regizor: A fost dificil pentru că după toată perioada asta în care noi am fost blocaţi în casele noastre, iar actorii care joacă şi-şi folosesc de cele mai multe ori şi corpul şi vocea şi imaginaţia  în spectacole şi în repetiţii, le-a fost greu să iasă puţin din lentoarea asta care ne-a produs-o pandemia. Dar s-au descurcat foarte bine, au foarte entuziasmaţi şi au venit cu tot sufletul şi cu inima deschisă către direcţia pe care eu am propus-o. Acest teatru este pentru copii şi tineret şi atunci am mers ca terget pentru tineri, pentru adolescenţi. Deci acesta ar fi un target principal.

Alina Petrică -spectator şi actor: Pentru mine sentimentul de a mă întoarce într-o sală de teatru fie că pe scenă sau în sală pe scaun ca simplu spectator, e ca şi cum m-aş întoarce în propria mea viaţă. Deci sunt extrem de bucuroasă şi de fericită şi de recunoscătoare că am reuşit să reîncepem lucrurile şi să prinda din nou viaţă teatrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici