Super Mario Bros. împlineşte 35 de ani. Astăzi este al cincilea cel mai vândut joc din toate timpurile

  • Pe 13 septembrie 1985, Nintendo lansa Super Mario Bros.
  • Super Mario a revitalizat piaţa de jocuri, aflată în recesiune severă
  • Astăzi este al cincilea cel mai vândut joc din toate timpurile
481 afișări
Imaginea articolului Super Mario Bros. împlineşte 35 de ani. Astăzi este al cincilea cel mai vândut joc din toate timpurile

Sursa foto: profimedia

Mustăciosul Super Mario îmbătrâneşte frumos. E la fel de haios şi jucăuş şi astăzi, când împlineşte 35 de ani de la lansare.

Dar hai să-ţi spun mai multe despre el. La data lansării, industria de gaming era în colaps, suprasaturată de jocuri şi de multitudinea de console. Interesul publicului se muta vizibil dinspre console către jocurile de PC. Cu atât mai remarcabilă e performanţa Super Mario Bros. care a pus capăt recesiunii şi a stat la baza unei francize care rezistă şi azi. Super Mario Bros. a fost fenomenul care a transformat Nintendo într-una din cele mai cumpărate console.

Jocul a dat naştere serialului animat “The Super Mario Bros. Super Show!” dar şi filmului omonim, în care Bob Hoskins şi John Leguizamo au jucat rolurile principale.

Super Mario Bros. e considerat astăzi unul dintre cele mai bune jocuri din lume şi e pe locul 5 în clasamentul celor mai bine vândute jocuri din toate timpurile, cu aproape 50 de milioane de exemplare. Nu e puţin lucru într-un clasament condus de Minecraft şi GTA 5.

Şi dacă mai vrei să ştii despre Super Mario, îţi spun mai multe cei doi creatori ai lui.

SHIGERU MIYAMOTO, designer Super Mario Bros., TAKAHASI TEZUKA, designer Super Mario Bros. : Ceea ce-l face pe Mario special este că e un tip obişnuit, nu e un super-erou. E genul de om pe care-l întâlneşti oriunde. Şi, de fapt, nu bătrân. Da, e mult mai tânăr decât crede lumea. Noi suntem bătrâni. Cu siguranţă bătrâni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici