Un loc de parcare din Hong Kong, vândut pentru o sumă record

  • Locul de parcare are 12,5 metri pătraţi este situată într-un complex de locuinţe din Peak, cel mai exclusivist cartier al oraşului.
  • În februarie, un apartament nou de 313 metri pătraţi s-a vândut pentru 49 de milioane de euro.
3239 afișări
Imaginea articolului Un loc de parcare din Hong Kong, vândut pentru o sumă record

Foto: Profimedia

Un simplu loc de parcare dintr-un complex rezidenţial din Hong Kong s-a vândut pentru suma de 1,3 milioane de dolari (un milion de euro), notează Le Figaro.
 
Locul de parcare are 12,5 metri pătraţi este situată într-un complex de locuinţe din Peak, cel mai exclusivist cartier al oraşului, aflat pe unul dintre munţii cu vedere la insula Hong Kong. Provincia chineză este unul dintre cele mai dens populate locuri din lume, cu 6.300 de oameni pe kilometru pătrat.
 
Potrivit unui raport publicat în 2019 de banca elveţiană UBS, un „muncitor calificat” avea nevoie de venitul adunat în 22 de ani de muncă pentru a-şi putea permite achiziţionarea unui apartament de 60 de metri pătraţi. Un alt studiu din acelaşi an a estimat că preţul mediu al unei proprietăţi din Hong Kong este de aproape un milion de euro.
 
În februarie, un apartament nou de 313 metri pătraţi, cuprinzând cinci etaje, s-a vândut pentru 49 de milioane de euro, un preţ record de 156.000 de euro pe metru pătrat. Piaţa imobiliară de lux este în creştere din nou în Hong Kong, după luni de incertitudine din cazua crizei politice care a zguduit oraşul în 2019 şi pandemia Covid-19 care a urmat. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici