Actriţa Deanna Durbin, o vedetă de la Hollywood, a murit la vârsta de 91 de ani

Deanna Durbin, una dintre actriţele cu cele mai mari onorarii de la Hollywood în anii 1940, a murit la vârsta de 91 de ani.

818 afișări
Imaginea articolului Actriţa Deanna Durbin, o vedetă de la Hollywood, a murit la vârsta de 91 de ani

Deanna Durbin

Informaţia a fost confirmată de fiul ei, Peter H. David, care a precizat într-un comunicat de presă faptul că mama lui a decedat "în urmă cu câteva zile", informează bbc.co.uk.

În 1947, Deanna Durbin a fost actriţa cel mai bine plătită din Statele Unite. Durbin a renunţat însă la actorie în 1949, la vârsta de doar 27 de ani.

Actriţa, al cărei nume real era Edna Mae Durbin, s-a născut în Winnipeg, în Canada, în 1921, şi a fost promovată de producătorul de film Joe Pasternak.

A debutat în film în anul 1936 în scurtmetrajul "Every Sunday", produs de studiourile MGM, în care a jucat alături de Judy Garland.

Primul ei lungmetraj, "Three Smart Girls", realizat de studiourile Universal, a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film în anul 1937.

În 1939, Deanna Durbin şi Mickey Rooney au fost recompensaţi de Academia de film americană cu trofeele Juvenile Academy Awards, acordate celor mai buni actori debutanţi.

Filmele sale, despre care se spune că au salvat studiourile Universal de la faliment la sfârşitul anilor 1930, au adus, potrivit estimărilor, 17% din totalul încasărilor obţinute de Universal în acel deceniu.

Winston Churchill îi privea filmele înainte ca acestea să fie lansate pentru marele public în Marea Britanie, iar Anne Frank a agăţat o fotografie cu Deanna Durbin pe peretele podului în care ea şi familia ei se ascundeau de nazişti.

În 1949, după 21 de filme şi în culmea gloriei, Deanna Durbin a decis să renunţe la actorie şi s-a retras într-un sat din Franţa.

Actriţa a decis să se mute la o fermă din apropiere de Paris alături de cel de-al treilea soţ al ei, producătorul de film Charles David, care a murit în 1999.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici